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Foto-ekspozicio

Cxirkaux 1 jaro pasis
post la granda tertremo en la norda orienta Japanio.
Mi sincere dankadas al vjetnamanoj ktp.
cxiuj kiuj sentas koncernon pri la katastrofo.

En la regiono, ankoraux nun multe da homoj en malgxojo.
Sed kontrauxe, viktimoj kiuj ekstarigxas
kaj ekvenkas malfacilajxon per si mem.

Do mi okazigos fota-ekspozicion pri la nuna viktimoj ktp.
en la kafejo.
Bonvolu viziti la kafejon kaj dauxre kuragxigi ilin.
Dauxro: De la 11a de marto gxis la 25a de marto
Antaux dankon pro via koncernado!
DSC04055_convert_20120226161828.jpg
foto: hodiauxa purigago en HoiAn
Havu bonan semajnfinon!

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精進料理

昨日22日は旧暦2月1日新月。熱心な近所の家々では
祭壇を作って祖先をお迎えしています。
ベトナム市民の多くは仏教に帰依し、
儒教の精神にのっとった生活をしています。
ここHoiAnは特にその傾向が強い町。
新月、満月の日には多くの市民が精進料理を頂きます。
カフェの隣のアヒル屋さんも昨日は殺生(アヒル捌き)はしません。
私は精進料理だけの大衆食堂に行ってみました。
写真をどうぞ:
DSC04038_convert_20120223170230.jpg
麺の上のソーセージのように見える物は大豆で作られていて、
味も魚のミンチに似ています、上手ですね。
胡麻が振ってあるのは手羽もどき。
これは揚げた豆腐(生揚げ)だとすぐに分かってしまってちょっと残念でした
小さなこの町の中に精進料理の食堂が何軒もあり、
1年中このように‘~もどき’精進料理を提供しています。
どの店も経営がちゃんと成り立っているようです、拍手。
で、我がカフェの賄いも精進メニューです。
フードプロセッサーで砕いた大豆に昆布出汁を足して
呉汁を作ってご機嫌です。
DSC04049_convert_20120223192705.jpg U Caféには味噌がないので味付けは生塩で。

*ベトナムでは大豆はトウモロコシの次に良く作られる豆類です。
*ベトナムの生塩はとても美味しいんですョ。

Outcome of the simplified COD test

[I show you the outcome of our COD test held in the 10th, Feb..
U cafe has been recycling the waste water in the septic tank on the 1st floor,
then put it into the 3rd floor’s pond.
We have goldenfishes & waterlilies in the ponds for our guests to enjoy them.
One in the result of the test was no more than adequate,
the other was regrettable.
Please see photos as follows;
COD-・馴嚴豎?_convert_20120217211158 繧翫s驟ク_convert_20120217211316
in the pond on the 3rd floor
繝代ャ繧ッ繝・せ繝茨シ抵シ垢OD_convert_20120217211440 繝代ャ繧ッ繝・せ繝茨シ包シ阪Μ繝ウ驟ク_convert_20120217211549
in the Hoai river infront of the cafe
These photos show me what I must do next.
Have a nice weekend!

In the nick of time

I nearly failed in working.
Going to buy burnet alum, I was showed two kinds of crystals.
They look like mostly same, but have different taste.
One is bitter & the other is sweet.
Well which do I should buy?
As far as my dim memory goes, it wasn’t sweet.
Another day, I knew it that in Vietnamese both of alm & crystal sugar were called Phèp.
Through ignorance, I neary made a big mistake.


おっと危ない危うくミスするところでした。
ミョウバンを買いに行ったら、
2種類の結晶を見せられ、どちらを買うか問われました。
片方は甘く、片方は苦い。
はて?
かすかな記憶をたどってみたが、明礬が甘かった記憶はありません。
一週間後にようやく知ったこと。
ベト語では氷砂糖もミョウバン(結晶)もどちらもPhèp と言うんですって。
不勉強のせいで大失敗するところでした。
茄子を漬ける時にも染色後の定着にも、使うのは氷砂糖じゃありません。
明礬ですね。

Measurement of the circumstances

Measurement of the cafe circumstances was held
in the last week by 2 Japanese architects.
To my joy, measured value of them were beyond my expectation.
We’ve measured the water of the river in front too.
I’m afraid to say, it was polluted by phosphoric acid awfully.
I’ll go on to measure of them & find out solution of this matter.

provkuirado

Post la Tet, niaj gastoj iom post iom multigxis.
Mi estas gxoja ke speciale vjetnamaj gastoj multigxas pli kajpli.
Dankon al niaj gastoj kaj samideanoj
kiuj rekomendadas nian kafejon al iliaj geamikoj.
Ni certe klopodos por oferti bongustan mangxajxon kaj varman akcepton.

Hodiaux mi provkuiris marini fisxon en vinagron kun laminario.
Provu imagi al vi, kiel gxi estas bongusta!
DSC04018_convert_20120212172154.jpg
Foto: vinagrata fisxajxo


テトの後、少しずつお客様の数が増えてきました。
お客様、そしてご友人に’U Cafeのメニューは美味しいよ’と
ご紹介くださっている皆様、ありがとうございます。
これからもスタッフ一同、精進してまいります。

今日は私はCaféのメニューの試作をしています。
早朝、市場で新鮮な鯵を見つけ、早速鯵の干物を作りました。
HoiAnは乾期に入り日に日に暑さが増してきました。
この強い日差しは干物を作るのに最適。
半日から1日干せば生干しが完成します。

また、HoiAn名物'Cao Lau’(麺)をメニューに取り入れたいとも考えています。
で、ニョックマム(ベトナムの魚醤)で焼き豚を作ってみました。
明日まで汁に浸して置きます。

そしてU Cafeの看板メニューのひとつの南蛮漬けに昆布を入れて作りました。(写真)
試作三昧です。
美味しくできたら近々にCaféのメニューに加える予定です。
どうぞご期待ください!
DSC03831_convert_20120212203628.jpg    DSC03859_convert_20120212203848.jpg
写真;高床式の家と コーヒーの花 @BuonMaThuot

novajxoj cxi tiu semajne

En la kafejo, 6 monatoj pasis el la lasta lokigxo de mezuri vivomadion.
Hodiauxa matene, komencis laboron por mezuri vivomedion
per du japanaj arkitektoj.
Estas lokado de nova mezurilon, sxangxado de baterion,ktp.
DSC03976_convert_20120209151320.jpg

Al niaj gustoj
Bonvolu ne surprizigxi mezurilojn!

Mi venis kafejon el BuonMaThuot,
post la acxetado pri kafo kaj mielo.
Ili produktigxis ekologie.
DSC03860_convert_20120209150630.jpg
Ni tuj faros novan menuon kaj ofertos bongustajxon
Al vi.
foto: floroj de kafo

In with fortune! In with ogres!

The bean-scattering ceremony is performed
here & there in my home country.
& tomorrow is the 1st day of spring
on the Japanese traditional calendar.

Meanwhile here in HoiAn calm days are coming back
after TET.
In-cottage work on street starts before dawn.
photos: roasting a pig whole

DSC03809_convert_20120203151825.jpg
DSC03822_convert_20120203152020.jpg

I myself will visit Buon Ma Thout from the 5th,
to 7th, Feb. on bussiness.
DSC03823_convert_20120203151634.jpg
photo: in U Cafe this morning

Wishing you a nice weekend with delicious dishes!

テト明けのCafé

旧正月が明け、Caféに日常が戻ってきました。
スタッフも5日間の正月休暇を終え、にこにこ出勤しました。
そのスタッフやお客様からお年玉LìXìを頂いちゃいました。
DSC03803_convert_20120201122840.jpg
まずい!立場が逆じゃないかなあ(。_。*)))

今朝は日本から持ち込んだ昆布を山椒と煮て、佃煮を作りました。
DSC03800_convert_20120201122335.jpg
天然の山椒!が、こちらにも有るのです。
日本の山椒と味も香りも良く似ています。
山間部の少数民族地域の自立支援をしているNGO-FIDRの方から頂いた貴重な食材。
DSC03802_convert_20120201122631.jpg

賄い朝食にBún(細い米の麺)とともに昆布佃煮を頂きました。
スタッフにも好評 Good!です。
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